Word lid

Zin om lid te worden van een of meerdere seniorenverenigingen van BNP Paribas Fortis? Voor een kleine jaarlijkse bijdrage kan u heel wat plezier beleven …

Vind de vereniging die bij u past

Mijn voordelen als lid van een ASV

  • Deelname aan leuke activiteiten dicht bij huis.
  • Blijf op de hoogte van wat er zich afspeelt binnen de bank en verenigingen.
  • Een toegang tot BENEFITS at WORK, u aangeboden door BNP Paribas Fortis.

BE | bpost en BNP Paribas Fortis sluiten een nieuw commercieel partnership voor 7 jaar

bpost verkoopt zijn aandeel van 50% in bpost bank aan BNP Paribas Fortis.

Na de aankondiging van een nieuw samenwerkingsmodel op 23 december 2020, hebben bpost en BNP Paribas Fortis hierover vandaag een overeenkomst afgesloten, waarbij BNP Paribas Fortis eind dit jaar de 50% aandelen van bpost in bpost bank zou overnemen en aldus voor 100% aandeelhouder zou worden. 

Duurzaam partnership

Reeds in 1995 werd het succesvolle partnership rond het verstrekken van financiële diensten in een gezamenlijke joint venture afgesloten, oorspronkelijk onder de naam "Bank van De Post", vandaag bpost bank. bpost bank is ondertussen een gevestigde waarde in het Belgische bankenlandschap. De termijn van de huidige samenwerking loopt af op 31 december 2021.

Vandaag kondigen bpost en BNP Paribas Fortis hun overeenstemming aan om hun huidig partnership (50/50) in bpost bank om te vormen. In het toekomstige samenwerkingsmodel tussen bpost en BNP Paribas Fortis zal bpost de financiële producten blijven aanbieden in zijn postkantorennetwerk en wordt het aandeel van bpost in bpost bank overgenomen door BNP Paribas Fortis, die aldus voor 100% aandeelhouder wordt. De bedoeling is de hele transactie af te ronden tegen eind 2021, onder voorbehoud van het verkrijgen van de vereiste gereguleerde toelatingen.

Met dit nieuwe akkoord wordt de duurzame commerciële relatie tussen BNP Paribas Fortis en bpost bestendigd, waarbij bpost zal optreden als agent van bpost bank en BNP Paribas Fortis. Dat sluit immers volledig aan bij de nabijheidsstrategie van beide partners. Als openbare dienstverlener zal bpost financiële diensten blijven aanbieden, via zijn kantorennetwerk dicht bij de klant.

Voor de klanten van bpost bank zal er bijgevolg niets veranderen: zij zullen onverminderd kunnen blijven rekenen op een uitstekende dienstverlening binnen de vertrouwde omgeving van het postkantoor. De verkooptransactie zal geen impact hebben op de arbeidsvoorwaarden van het personeel van bpost bank en bpost. 

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van de goedkeuringen door de toezichthouders en mededingingsautoriteit.

BE | bpost en BNP Paribas Fortis sluiten een nieuw commercieel partnership voor 7 jaar

bpost verkoopt zijn aandeel van 50% in bpost bank aan BNP Paribas Fortis.

Na de aankondiging van een nieuw samenwerkingsmodel op 23 december 2020, hebben bpost en BNP Paribas Fortis hierover vandaag een overeenkomst afgesloten, waarbij BNP Paribas Fortis eind dit jaar de 50% aandelen van bpost in bpost bank zou overnemen en aldus voor 100% aandeelhouder zou worden. 

  • Er is een commercieel partnership voor 7 jaar uitgewerkt tussen bpost en BNP Paribas Fortis, waarbij bpost blijft instaan voor het aanbod van financiële diensten in zijn postkantorennetwerk.
  • De hele transactie zou tegen eind 2021 rond moeten zijn.
  • Het commerciële partnership tussen bpost en BNP Paribas Fortis loopt van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2028.
  • Voor de klanten van bpost bank verandert er niets: zij kunnen onverminderd blijven rekenen op een uitstekende dienstverlening binnen de vertrouwde omgeving van het postkantoor. 
  • Zowel BNP Paribas Fortis als bpost vervullen een belangrijke maatschappelijke rol  in de Belgische samenleving en zetten in op duurzame relaties, dicht bij en op maat van de klant.  

Duurzaam partnership

Reeds in 1995 werd het succesvolle partnership rond het verstrekken van financiële diensten in een gezamenlijke joint venture afgesloten, oorspronkelijk onder de naam "Bank van De Post", vandaag bpost bank. bpost bank is ondertussen een gevestigde waarde in het Belgische bankenlandschap. De termijn van de huidige samenwerking loopt af op 31 december 2021.

Vandaag kondigen bpost en BNP Paribas Fortis hun overeenstemming aan om hun huidig partnership (50/50) in bpost bank om te vormen. In het toekomstige samenwerkingsmodel tussen bpost en BNP Paribas Fortis zal bpost de financiële producten blijven aanbieden in zijn postkantorennetwerk en wordt het aandeel van bpost in bpost bank overgenomen door BNP Paribas Fortis, die aldus voor 100% aandeelhouder wordt. De bedoeling is de hele transactie af te ronden tegen eind 2021, onder voorbehoud van het verkrijgen van de vereiste gereguleerde toelatingen.

Met dit nieuwe akkoord wordt de duurzame commerciële relatie tussen BNP Paribas Fortis en bpost bestendigd, waarbij bpost zal optreden als agent van bpost bank en BNP Paribas Fortis. Dat sluit immers volledig aan bij de nabijheidsstrategie van beide partners. Als openbare dienstverlener zal bpost financiële diensten blijven aanbieden, via zijn kantorennetwerk dicht bij de klant.

Voor de klanten van bpost bank zal er bijgevolg niets veranderen: zij zullen onverminderd kunnen blijven rekenen op een uitstekende dienstverlening binnen de vertrouwde omgeving van het postkantoor. De verkooptransactie zal geen impact hebben op de arbeidsvoorwaarden van het personeel van bpost bank en bpost. 

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van de goedkeuringen door de toezichthouders en mededingingsautoriteit.