ECHONET MOBILE - 13 maart 2022

Betaling einde van de maand voor de collega's in EDP

Betaling einde van de maand voor de collega's in EDP

Nieuwe uitbetalingsdatum voor je loon vanaf mei
 
Je loon zal vanaf mei 2022 uitbetaald worden op de laatste kalenderdag van de maand in plaats van op de eerste. Op die manier vereenvoudigen we onze loonadministratie en vermijden we heel wat herberekeningen.
 
Concreet wordt je loon van april dus op 1 april uitbetaald en dat van mei op 31 mei. Moet je het dan twee maanden uitzingen met het inkomen van één maand? Nee, wees gerust, want je kunt een voorschot van 25, 50, 75 of 100 procent van je normale nettoloon van mei laten uitbetalen op 1 mei.
 
Je hebt tot 15 april de tijd om een voorschot aan te vragen, dat je dus ontvangt op 1 mei. Vanaf 31 mei betaal je dan het voorschot volledig renteloos terug in gelijke maandelijkse bedragen, die gespreid over drie jaar ingehouden worden van je nettoloon. Zo blijft de impact op je loon minimaal.
 
Begin volgende week van 14 maart krijg je een mail met alle details en de link naar het keuzeformulier. Let op, ook als je geen loonvoorschot wenst, moet je dat aanduiden in het keuzeformulier. Wie geen keuze maakt, krijgt immers sowieso een voorschot van 100 procent uitbetaald op 1 mei.
Human Ressources